feedback

FAQ

Onze veel voorkomende vragen:

1. Wat krijg ik voor € 9,95 per maand?
2. Wat is jullie training filosofie?
3. Wordt ik begeleid door echte Personal Trainers of door een computer die reageert op mijn resultaten?
4. Kan ik Train4Life combineren met andere sporten?
5. Waar baseren jullie je voedingprogramma op?
6. Moet ik veel spullen aanschaffen om het Train4Life programma te doen?
7. Hoe gaan jullie om met hardlopen?
8. Kan ik materialen en suppletie bij Train4Life kopen?
9. Kan ik Train4Life met een groep of bedrijf doen?
10. wie heeft er inzicht in mijn gegevens?
11. Behoud ik als vrouw mijn vrouwelijke figuur?
12. Kan ik groot en gespierd worden door Train4Life?
13. Waar kan ik terecht met mijn vragen?
14. Kan ik ook live met de personal trainers van Train4life in contact komen?
15. Hoe kan ik mijn Train4Life abonnement opzeggen?

1. Wat krijg ik voor € 9,95 per maand?

Je krijgt een trainingprogramma op je eigen niveau. Je krijgt App voor iPhone (Android lanceren we in juni 2013). Je bepaalt zelf op welke dagen je gaat trainen. Soms heb je meer tijd om 'vakantie proof' te worden of bereid je je voor op een wintersport. Op de geplande dagen ontvang je een email als reminder wat je training van de dag is. Iedere training bevat uitleg, voorlichtingfoto's en demonstratievideo's. Daarnaast krijg je online feedback op al je vragen en je progressie. Door het programma heen bouwen we aan je kennis over voeding zodat je zelf bewust de juiste keuzes gaat maken.

2. Wat is jullie training filosofie?

Op basis van de diverse achtergronden van de trainers hebben we een programma ontwikkeld dat dicht bij de functionele bewegingen van de mens blijft. Je traint op een manier waar je lijf voor gemaakt is. We maken daarom veel gebruik van je eigen lichaamsgewicht en dagen je uit kort en intensief te trainen. Alle trainingen 'log' je binnen je eigen omgeving zodat je je eigen progressie kunt zien. Er is geen vergelijkbaar programma online beschikbaar.

Binnen deze trainingen combineren we kracht, lenigheid, snelheid, uithoudingsvermogen en coördinatie. Dit op verschillende niveaus waarin de starter, maar ook de vergevorderde sporter uitgedaagd wordt.

De trainers hebben hun achtergrond in diverse sporten op internationaal tot Olympisch niveau in: diverse vecht- en verdedigingsporten, triatlon, atletiek, voetbal en schaatsen.

3. Word ik begeleid door echte Personal Trainers of door een computer die reageert op mijn resultaten?

Er is een aantal websites waar je trainingsschema's kunt krijgen en personal training. In de praktijk betekent dit dat je standaard trainingsschema's krijgt en wordt begeleid door een computer die reageert op je resultaten. Ons programma is daar absoluut niet mee te vergelijken. Naast ons unieke trainingsprogramma wordt je weliswaar online begeleid, maar bij ons gebeurt dit door echte Personal Trainers. Zij gebruiken echter wel de informatie uit ons geavanceerde systeem om je sneller en beter te kunnen coachen. Door deze methode wordt echte personal training betaalbaar gemaakt voor iedereen.

Aan onze personal trainers kun je al je vragen kwijt op het gebied van training en voeding en kun je samen werken aan een fitter en sterker lichaam.

4. Kan ik Train4Life combineren met andere sporten?

Train4life kan uitstekend worden gecombineerd met je andere sport of als training voor die sport. Wij zorgen er juist voor dat je fitter bent om je (andere) sport te beoefenen.

5. Waar baseren jullie je voedingprogramma op?

Net als het trainingprogramma hebben de trainers veel ervaring met voeding op verschillende niveaus; uithoudingsporten zoals triatlon, schaatsen en wielrennen, krachttraining en diverse vecht- en verdedigingsporten. We hebben ook ervaring hoe om te gaan met overlevingsituaties.

Vanuit die achtergrond putten we veel uit 'the Zone' en 'Paleo'. We geven in ons voedingprogramma inzichten in de ontwikkeling van ons voedingpatroon door de eeuwen heen en focussen op de laatste 50 jaar in het bijzonder. Er bestaan veel misvattingen over voeding. Omdat iedereen anders reageert op training en op voeding willen wij de bewustwording en de kennis over voeding verbeteren, zodat onze deelnemers zelf weten welke keuze ze maken en waarom.

Daarnaast geven we veel voorbeelden die je thuis en in de praktijk toe kunt passen.

6. Moet ik veel spullen aanschaffen om het Train4Life programma te doen?

We hebben in ons programma geprobeerd met zo min mogelijk fitness materiaal te werken (sowieso niet de grote apparaten). Hier en daar heb je natuurlijk wel wat hulp nodig om een oefening wat zwaarder te maken. Hieronder volgt een overzicht van de materialen per level van ons trainingsprogramma.

Dit materiaal kun je aanschaffen voor thuis (we hebben hele gunstige prijzen in onze winkel) of je kunt het materiaal gebruiken op een sportschool waar je naar toe gaat.

MannenVrouwen
Level 1-3--
Level 4(pull-up) trainingsband Springtouw (300cm) (pull-up) trainingsband Springtouw (300cm)
Level 5+ Kettlebell 12kg+ Kettlebell 8kg
Level 6+ optrekstang, of trainingsband + Optrekstang of trainingsband
Level 7+Medicine bal 9kg Kettlebell 16kg +Medicine bal 6kg Kettlebell 12kg
Level 8+Kettlebell 24kg+Kettlebell 16kg

7. Hoe gaan jullie om met hardlopen?

Hardlopen komt voor in ons programma en kan extra worden ingevoegd in overleg met je coach. Voor diegene die een hekel heeft aan hardlopen of niet kan hardlopen, bieden we voor iedere ‘hardlooptraining’ een alternatief in de vorm van fietsen, zwemmen en de crosstrainer. In de schema’s kun je dat zelf aanpassen.

We lanceren binnenkort 5 verschillende loopschema’s: Te weten; starten met lopen, 5 en 10 km wedstrijdloop, geoefende loper en duurloper.

8. Kan ik materialen en suppletie bij Train4Life kopen?

In onze online shop bieden we alle benodigde materialen aan. Van suppletie tot kettlebells, gewichten, optrekstangen, springtouwen en verzwaarde ballen (medicine bal) aan toe. Van licht tot zwaar.

9. Kan ik Train4Life met een groep of bedrijf doen?

Speciaal voor bedrijven en instanties (zoals bijv. brandweerkorpsen,bedrijfsonderdelen of sportscholen) bieden wij een afgesloten omgeving aan waarbinnen de deelnemers met elkaar kunnen communiceren en resultaten kunnen vergelijken. De groep kan door een personal trainer van Train4life.nl worden begeleid, maar ook door een eigen gewenste trainer die opgeleid wordt door de trainers van Train4Life.nl.

De functionaliteit kunnen we desgewenst ook in een White Label produceren.

10. wie heeft er inzicht in mijn gegevens?

De personal trainer heeft inzicht in jouw gegevens en je progressie. Je bepaalt zelf of anderen jouw gegevens kunnen bekijken. Als je dit doet kun je binnen je eigen niveau zien hoe je presteert tov de andere deelnemers.

11. Behoud ik als vrouw mijn vrouwelijke figuur?

Jazeker! Ons trainingsschema is gebaseerd op algemene lichamelijke fit- en belastbaarheid. Level 1 tm 7 zijn daar ideaal geschikt voor. Je zult snel in vorm komen maar je wordt niet overdreven gespierd. Vetverbranding, strakker in je vel en heel veel energie zijn de belangrijkste trainingsresultaten op korte en lange termijn.

12. Kan ik groot en gespierd worden door Train4Life?

Als je de trainingen van de dag (TVD) met correcte techniek, hele herhalingen, intensiteit en op tempo uitvoert kun je "groot" en gespierd worden door Train4Life. Dit is echter wel afhankelijk van het level waar je in traint en natuurlijk of je man of vrouw bent.

Levels 1 tot en met 7 zijn gericht op een atletischer en fitter lijf, de focus ligt hier niet op "groot" en gespierd worden. Spieren krijgen wel meer definitie en worden beter zichtbaar! Vanaf level 8 neemt de intensiteit dusdanig toe dat wanneer je de TVD's correct uitvoert, goed eet en voldoende slaapt / uitrust je zeker een toename in spiermassa zult ervaren en "groot" en gespierd zult worden.

13. Waar kan ik terecht met mijn vragen?

Natuurlijk kun je met al je vragen terecht bij de personal trainer. Dit is het nieuwe online personal trainen!

14. Kan ik ook live met de personal trainers van Train4life in contact komen?

Bedrijven die bij ons zijn aangesloten worden een aantal maal als team getraind in workshops.

Voor onze particulieren organiseren we regelmatig workshops in het land waar de deelnemers over geïnformeerd worden.

15. Hoe kan ik mijn Train4Life abonnement opzeggen?

Opzeggen van je abonnement kan op je Profiel pagina (Mijn T4L menu). We vragen alleen om de reden van opzegging. Eventueel kun je een bericht aan je coach achterlaten en/of verbeteringen aan ons doorgeven zodat wij onze producten kunnen verbeteren.

Terug